6980362590

Υαλουρονικό Οξύ

Το Υαλουρονικό Οξύ είναι μία γλυκοζαμινογλυκάνη που υπάρχει φυσιολογικά στον οργανισμό. Αποτελεί, μεταξύ άλλων, το κατεξοχήν συστατικό ενυδάτωσης χάρη στην ικανότητα του να συγκρατεί έως και 1000 φορές το βάρος του σε νερό, προάγοντας έτσι την καλύτερη σύνδεση των ινών κολλαγόνου και ελαστίνης. Με την πάροδο του χρόνου, η φυσική παραγωγή του μειώνεται, με αποτέλεσμα τον σχηματισμό γραμμών και ρυτίδων. Επίσης από την ηλικία των 25 το προσωπικό κρανίο αρχίζει να μικραίνει σιγά σιγά και με την πάροδο της ηλικίας ατροφούν οι μύες και το λίπος του προσώπου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την εντονότερη χαλάρωση του δέρματος της περιοχής του προσώπου και του λαιμού και την αναστροφή του τριγώνου της νεότητας.

Η αναπλήρωση του χαμένου υαλουρονικού οξέος μπορεί να γίνει με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Ένας εξ αυτών είναι η διατροφή. Καταναλώνοντας συγκεκριμένες τροφές αυξάνεται η παραγωγή υαλουρονικού οξέος στον οργανισμό. Οι τροφές αυτές ανήκουν στην κατηγορία HASPS (HA synthesis-promoting substances) και είναι τα φρέσκα λαχανικά (ειδικά οι πιπεριές) και φρούτα, η σόγια και το κοτόπουλο. Τα τελευταία χρόνια όμως έχει ανακαλυφθεί και το πόσιμο υαλουρονικό οξύ σε υγρή μορφή, χάπια και κάψουλες.

Στο εμπόριο κυκλοφορούν επίσης πληθώρα καλλυντικών προϊόντων όπως κρέμες προσώπου, ματιών με υαλουρονικό οξύ, οροί και μάσκες. Η φόρμουλα των κρεμών αυτών έχει βελτιωθεί πολύ τελευταία, δίνοντας την δυνατότητα στο μόριο υαλουρονικού οξέος να μειωθεί σε μέγεθος και μοριακό βάρος, έτσι ώστε να μπορέσει να διεισδύσει στο δέρμα.

Πλέον όμως υπάρχουν πολλές μέθοδοι αισθητικής ιατρικής που εισάγουν υαλουρονικό οξύ στο δέρμα. Η μεσοθεραπεία είναι μία εξ αυτών. Γίνεται με έκχυση υαλουρονικού οξέος στο πρόσωπο, το λαιμό, το ντεκολτέ και τα χέρια, ακριβώς κάτω από την επιφάνεια της επιδερμίδας. Προσφέρει βαθιά ενυδάτωση και χαρίζει υγιή, λαμπερή όψη στο δέρμα με περιορισμένη διάρκεια.

Τέλος, υπάρχει και η αποτελεσματική μέθοδος γεμίσματος των ρυτίδων ή αποκατάστασης του όγκου του όπου υπάρχει μεγαλύτερη απώλεια, χρησιμοποιώντας διαφορετικούς τύπους υαλουρονικού οξέος. Συνήθη σημεία εφαρμογής της μεθόδου αυτής είναι τα ζυγωματικά, οι κρόταφοι, η κάτω γνάθος (jaw line), τα χείλη και το πηγούνι.

Η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ για το πρόσωπο, το σώμα και τις αρθρώσεις είναι μια πολύ απλή και ασφαλής διαδικασία που πραγματοποιείται από δερματολόγους, πλαστικούς χειρουργούς και ορθοπεδικούς. Η μέθοδος αυτή μπορεί να ενυδατώσει την επιδερμίδα, να γεμίσει τις ρυτίδες, τα χείλη ή τα ζυγωματικά, αλλά και να μειώσει τις τριβές των χόνδρων στις αρθρώσεις, κάνοντας σας πιο ευλύγιστη και ευκίνητη.

Η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ στο πρόσωπο βελτιώνει την ελαστικότητα και τονώνει την επιδερμίδα, κάνοντας την να δείχνει νεανική και φρέσκια. Όλα ξεκινούν συζητώντας με τον ιατρό σας προκειμένου να αποφασίσετε από κοινού τι θα γίνει. Αφού καταλήξετε στην ποιότητα, ποσότητα και τα σημεία εφαρμογής του υαλουρονικού οξέος, εφαρμόζεται μια αναισθητική κρέμα στα σημεία όπου θα γίνει η έκχυση έτσι ώστε να μην νιώσετε καθόλου πόνο. Σε αυτό το στάδιο αφήνετε την κρέμα να δράσει για 30-40 λεπτά κι έπειτα ξεκινάει η ενέσιμη θεραπεία με το υαλουρονικό οξύ, η οποία δεν διαρκεί περισσότερο από 5-10 λεπτά και γίνεται χρησιμοποιώντας μικρές αποστειρωμένες βελόνες ή ατραυματικές κάνουλες.

Μετά την θεραπεία συνήθως ο γιατρός εφαρμόζει μασάζ στην περιοχή για να κατανέμει το υλικό ομοιόμορφα και να πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτή τη διαδικασία δεν πρέπει να την κάνετε μόνη σας. Το αποτέλεσμα της θεραπείας είναι άμεσο, αν και η επανεξέταση από τον γιατρό γίνεται συνήθως μετά από 10-15 ημέρες.

Αξίζει να σημειωθεί πως η μη επεμβατική αυτή μέθοδος αισθητικής με υαλουρονικό οξύ δεν είναι μόνιμη. Έχει συνήθως διάρκεια 9-15 μήνες, αλλά αυτό εξαρτάται από κάποιους παράγοντες. Σημαντικό ρόλο στην διάρκεια του αποτελέσματος έχει το φύλο, η ηλικία, η κινητικότητα των μυών στα σημεία εφαρμογής της θεραπείας, η εκφραστικότητα του προσώπου, ο τρόπος ζωής και φυσικά το προϊόν υαλουρονικού οξέος που χρησιμοποιήθηκε.

Ενδείξεις

1. Ρινοχειλικές – ρινοπαρειακές αύλακες

2. Άνω χείλος (ρυτίδες καπνιστού)

3. Αυξητική χειλιών

4. Περίγραμμα χειλιών

5. Οβάλ προσώπου

6. Ζυγωματικά

7. Μαύροι κύκλοι ματιών (tear trough)

8. Ρυτίδες παρειών, μετώπου, ματιών, λαιμού και μεσοφρύου

9. Ουλές ακμής

10. Μετεγχειρητικές ουλές

11. Υγρό Facelift (8-point lift).

Το υαλουρονικό οξύ της νέας γενιάς που χρησιμοποιείται πλέον στις θεραπείες ενυδάτωσης και αναζωογόνησης είναι πιστοποιημένο από Ευρωπαϊκούς και Αμερικανικούς φορείς, οι οποίοι εγγυώνται πως είναι απόλυτα ασφαλές. Αν εφαρμοστεί από ειδικούς ιατρούς (δερματολόγους ή πλαστικούς χειρούργους) με εμπειρία στις ενέσιμες θεραπείες, τότε το αποτέλεσμα θα είναι φυσικό και όμορφο χωρίς παρενέργειες.

 

Share with a friend if you like

Είπαν για εμάς