6980362590

Βλεφαροπλαστική

Η βλεφαροπλαστική είναι η επέμβαση αποκατάστασης των ατελειών τόσο του άνω όσο και του κάτω βλεφάρου.

 

Ενδείξεις

– Χαλάρωση δέρματος άνω βλεφάρου

– Προπέτεια περικογχικού λίπους άνω βλεφάρου (κυρίως έσω μοίρα)

– Χαλάρωση δέρματος κάτω βλεφάρου

– Προπέτεια περικογχικού λίπους κάτω βλεφάρου (σακούλες)

– Έντονη λεπτή ρυτίδωση κάτω βλεφάρου

Μπορεί ταυτόχρονα να συνδυαστεί με την αποκατάσταση της έντονης χαλάρωσης του ανελκτήρα μυός του άνω βλεφάρου που προκαλεί ετερόπλευρη ή αμφοτερόπλευρη βλεφαρόπτωση.
ΤΟΜΕΣ – ΟΥΛΕΣ

Στην άνω βλεφαροπλαστική η τομή γίνεται μέσα στην πτυχή του άνω βλεφάρου και είναι τελείως άσημη μετά το πέρας ενός μήνα από την επέμβαση.

Η τομή στην κάτω βλεφαροπλαστική μπορεί να γίνει διά του επιπεφυκότα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καθόλου σημάδι στο κάτω βλέφαρο. Επειδή όμως η συγκεκριμένη τομή μπορεί να επηρεάσει παροδικά την πλήρη λειτουργία του οφθαλμού προτιμάται η τομή κάτωθεν ακριβώς των βλεφαρίδων, η οποία και αυτή με τη σειρά της θα είναι τελείως άσημη μετά το πέρας ενός μήνα απο την επέμβαση.

Πληροφορίες Επέμβασης

– Διάρκεια: 1 – 1 ½ ώρα υπό τοπική αναισθησία στο χώρο του ιατρείου.

– Ανάρρωση: 7 – 10 ημέρες μετά την επέμβαση. Στις 5 – 6 ημέρες αφαιρούνται τα ράμματα και εν συνεχεία απαιτούνται λίγες μέρες μέχρι να φύγουν οι μώλωπες και τα έντονα οιδήματα.

– Μετεγχειρητικές οδηγίες: Εφαρμόζονται κολύρια τεχνητών δακρύων και αντιβιοτικού για λίγες ημέρες. Εφαρμόζεται πάγος τα πρώτα 1-2 24ωρα. Αποφεύγεται η τελείως ανάρροπη θέση για λίγες μέρες (προτιμάται ο ύπνος σε 2 μαξιλάρια). Χορηγείται παυσίπονο για λίγες μέρες αν και δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου πόνος παρά μόνο δυσφορία λόγω των οιδημάτων.

– Αποτέλεσμα: Το αισθητικό αποτέλεσμα της βλεφαροπλαστικής εμφανίζεται σύντομα πιθανόν και μετά τις πρώτες 10 ημέρες. Όσο περνούν οι μέρες και το οίδημα υποχωρεί τόσο πιο εμφανές είναι το τελικό αποτέλεσμα. 1 – 2 μήνες μετά την επέμβαση μπορούμε να δούμε το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο και διαρκεί για περίπου 15 χρόνια.

Πριν και μετά

Προσφορές

Είπαν για εμάς

Εγγραφή στο newsletter