6980362590

Αυξητική Στήθους

Η αυξητική στήθους είναι μια από τις δημοφιλέστερες αισθητικές επεμβάσεις στην Πλαστική Χειρουργική. Αφορά την αύξηση του όγκου του στήθους συνήθως χρησιμοποιώντας ένα ένθεμα σιλικόνης. Στις μέρες μας όλο και περισσότερες γυναίκες απευθύνονται στον Πλαστικό Χειρουργό για τη διαμόρφωση του ογκου και του σχήματος του στήθους τους. Η αυξητική στήθους είναι μια επέμβαση που διορθώνει το μέγεθος, το σχήμα και την προβολή του στήθους κάνοντας το στήθος πιο ελκυστικό και συμβάλλοντας στη βελτίωση της εξωτερικής εμφάνισης και της θηλυκότητας μιας γυναίκας.

Διαδικασία

Η αυξητική στήθους διενεργείται κυρίως με την τοποθέτηση ενθεμάτων σιλικόνης. Ανάλογα με το πού τοποθετείται το ένθεμα διενεργείται και η ανάλογη χειρουγική τεχνική. Η πιο ευρέως διαδεδομένη τεχνική στην Ελλάδα και στο εξωτερικό είναι η τεχνική διπλού επιπέδου (dual plane), στην οποία το ένθεμα σιλικόνης τοποθετείται κάτω από το μείζονα θωρακικό μυ και κάτω απο το μαστό σε 2 επίπεδα. Η πρόσβαση για τη δημιουργία της θήκης για να τοποθετηθεί το ένθεμα γίνεται μέσω υπομάστιας τομής. Η περιθηλαία τομή χρησιμοποιείται μόνο σε περιπτώσεις οπού απαιτείται ταυτόχρονα και ανόρθωση του μαστού.

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ

– Υποπλασία μαστών

– Απλασία μαστών
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ

– Διάρκεια : 45-60 λεπτά

– Αναισθησία: Γενική νάρκωση

– Νοσηλεία: 4-5 ώρες νοσηλεία μετά το πέρας της επέμβασης.

– Ανάρρωση: Άμεση

Πληροφορίες

Ενθέματα Σιλικόνης

Υπάρχουν διάφορες εταιρίες παραγωγής ενθεμάτων σιλικόνης. Στην κλινική μας χρησιμοποιούμε μόνο ενθέματα σιλικόνης που είναι εγγεκριμένα από τον FDA και έχουν εγγύηση εφ’ όρου ζωής. Μετά τις κατάλληλες μετρήσεις και με βάση τις προτιμήσεις της ασθενούς επιλέγουμε το κατάλληλο ένθεμα σε μέγεθος, σχήμα και πυκνότητα.

Μεταεγχειρητικές Οδηγίες

Η ασθενής θα πρέπει να φορά ενα αθλητικό σουτιέν χωρίς μπανέλες για ένα μήνα. Επίσης αποφεύγεται η άθληση, η άρση βάρους και η έντονη σωματική δραστηριότητα για ένα μήνα. Για μια βδομάδα από την επέμβαση λαμβάνεται αντιβιοτική και αναλγητική αγωγή.

Επιπλοκές

Οι επιπλοκές της αυξητικής στήθους είναι εξαιρετικά σπάνιες. Η δημιουργία αιματώματος, η φλεγμονή και ο σχηματισμός ρικνωτικής κάψας γυρω από το ένθεμα αναφέρονται στη βιβλιογραφία.

Ουλές

Οι ουλές κρύβονται στην υπομάστιο πτυχή και είναι σχεδόν τελείως άσημες άμεσα μετεγχειρητικά.

Θηλασμός

Η αυξητική μαστού δεν επηρεάζει καθόλου τον θηλασμό μετά από επόμενη εγκυμοσύνη.

Μαστογραφία

Η μαστογραφία δεν επηρεάζεται καθόλου απο την παρουσία των ενθεμάτων σιλικόνης. Τουναντίον γυναίκες με πολύ μικρό στηθός πριν την επέμβαση έχουν καλυτερη απεικόνιση του μαστού μετά την αυξητική μαστού. Σε σπάνιες περιπτώσεις χαμηλής ευκρίνειας μαστογραφίας προτιμάται η μαγνητική τομογραφία μαστών.

Πριν και μετά

Προσφορές

Είπαν για εμάς

Εγγραφή στο newsletter