6980362590

Μείωση Μαστών

Η μειωτική μαστών είναι η χειρουργική επέμβαση αποκατάστασης της μεγαλομαστίας. Οι ασθενείς με μεγάλο στήθος , εκτός απ’ το αισθητικό πρόβλημα , αντιμετωπίζουν και λειτουργικά προβλήματα όπως πόνο στον αυχένα και τη σπονδυλική στήλη , τάση για καμπούρα , δυσκολία στην αναπνοή και στον ύπνο. Επίσης στις περιπτώσεις μεγαλομαστίας υπάρχει μεγάλη δυσκολία στις γυναίκες στο να ντυθούν ελκυστικά λόγω προβλημάτων στα ρούχα.

Ο μαστός στη μεγαλομαστία ( ή γιγαντομαστία ή τερατομαστία ) εκτός από μεγάλος είναι και πτωτικός και η πτώση αυτή εξαρτάται κυρίως  απ’ το μέγεθος . Όσο πιο μεγάλος είναι ο μαστός τόσο πιο πτωτικός είναι. Με τη μειωτική μαστών αντιμετωπίζονται όλα τα ανωτέρω προβλήματα με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός σαφώς πιο ελκυστικού μαστού.

Τεχνική

Υπάρχουν πολλές χειρουργικές τεχνικές για τη μειωτική μαστών. Ο πλαστικός χειρουργός θα αποφασίσει την τεχνική ανάλογα με το μαστό της ασθενούς. Η τεχνική που εφαρμόζεται στην πλειοψηφία των γυναικών στο εξωτερικό (superomedial pedicle) μας δίνει πιο μακροχρόνια αποτελέσματα και δημιουργεί έναν εξαιρετικό άνω πόλο στο μαστό , με αποτέλεσμα και στο σχήμα του μαστού. Η προβολή του μαστού είναι στο ύψος της θηλής , οπότε εκτός της μείωσης μας προσφέρει και τέλεια ανόρθωση.

Οι τομές αφορούν γύρω απ’ τη θηλή , κάθετα στο μαστό και στην υπομάστια χώρα.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ

Διάρκεια : Περίπου 3 ώρες , γενική αναισθησία, Νοσοκομείο.

Νοσηλεία : Παραμονή στο Νοσοκομείο για 1 βράδυ.

Μετεγχειρητική πορεία :

Η ασθενής φέρει παροχετεύσεις για 3 – 5 ημέρες μετά την επέμβαση.

Τοποθέτηση ειδικού στηθόδεσμου για 1 μήνα.

Χρησιμοποιούνται μόνο απορροφήσιμα ράμματα – δεν γίνεται αφαίρεση ραμμάτων.

Χορήγηση προληπτικής αντιβιοτικής αγωγής και παυσίπονου.

Αποφυγή άρσης βάρους και κάθε είδους γυμναστικής για 1 μήνα.

Ύπνος σε ανάρροπη θέση (ανάσκελα) για 1 μήνα.

Αποτέλεσμα

Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό άμεσα μετεγχειρητικά.  Όσο θα περνούν οι μέρες το σχήμα του μαστού θα αλλάζει και το τελικό αποτέλεσμα αναμένεται περίπου στους 6 μήνες μετά την επέμβαση. Είναι μακροχρόνιο .Η καθημερινότητα της γυναίκας όσον αφορά το στήθος της θα αλλάξει ριζικά ήδη από τις πρώτες μέρες μετά την επέμβαση.

Πριν και μετά

Προσφορές

Είπαν για εμάς

Εγγραφή στο newsletter