6980362590

Λιπομεταφορά

Η λιπομεταφορά είναι η επέμβαση κατά την οποία το λίπος που γίνεται συγκομιδή μετά απο μια λιποαναρρόφηση υφίσταται ειδική επεξεργασία και μεταφέρεται στον ίδιο χειρουργικό χρόνο σε κάποιο άλλο σημείο του προσώπου ή του σώματος.

Περιοχές

1. Μαστοί: Στην περίπτωση που υπάρχουν διαθέσιμες λιποαποθήκες σε μια ασθενή, τότε μπορούμε να αντλήσουμε ικανή ποσότητα λίπους για να μπορέσουμε να κάνουμε μια αυξητική μαστών χωρίς ένθεμα σιλικόνης, αλλά με λιπομεταφορά.

2. Γλουτοί: Η πιο ευρέως διαδεδομένη επέμβαση λιπομεταφοράς. Είναι γνωστή και ως BBL (Brazilian Butt Lift). Στη συγκεκριμένη επέμβαση το λίπος που αντλούμε απο τη λιποαναρρόφηση τοποθετείται μετά απο ειδική επεξεργασία την ώρα της επέμβασης σε συγκεκριμένα σημεία στους γλουτούς με αποτέλεσμα ταυτόχρονα την αύξηση του μεγέθους των γλουτών και την ανόρθωση αυτών. Στην Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια ήταν γνωστή ως λιπογλυπτική. Με τον τρόπο αυτό μπορούμε να πετύχουμε μια τεράστια βελτίωση στην εικόνα του κάτω κορμού και των ποδιών.

3. Πρόσωπο: Η ποσότητα του λίπους που χρειάζεται να μεταφέρουμε σε ένα πρόσωπο είναι σαφώς μικρότερη σε σχέση με τη λιπομεταφορά στο σώμα, με αποτέλεσμα να μπορεί να πραγματοποιηθεί και σε ασθενείς με πολύ μικρές λιποαποθήκες. Τα σημεία συνήθως που κάνουμε λιπομεταφορά στο πρόσωπο είναι τα ζυγωματικά, η κάτω γνάθος, η ρινοπαρειακή αύλακα, το πηγούνι, η μύτη και τα χείλη. Η διαδικασία είναι απλή και μπορεί να πραγματοποιηθεί και σε συνθήκες ιατρείου με τοπική αναισθησία.

4. Ουλές: Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένη και με εντυπωσιακά αποτελέσματα η λιπομεταφορά σε υπερτροφικές ουλές είτε απο τραυματισμό είτε από έγκαυμα. Τα βλαστοκύτταρα του λίπους που μεταφέρονται αλλάζουν εξ ολοκλήρου την εικόνα μιας δύσμορφης ουλής.

Πληροφορίες Επέμβασης

Η λιπομεταφορά από μόνη της δεν είναι ιδιαίτερα επεμβατική μέθοδος. Η αποκατάσταση έχει να κάνει με την αποκατάσταση της λιποαναρρόφησης. Οι μικρές λιποαναρροφήσεις και λιπομεταφορές πραγματοποιούνται στο χώρο του ιατρείου με τοπική αναισθησία. Μεγαλύτερες λιποαναρροφήσεις και λιπομεταφορές πραγματοποιούνται στο Νοσοκομείο με μέθη ή γενική αναισθησία, χωρίς όμως νοσηλεία. Ο ασθενής εξέρχεται την ίδια μέρα απο το Νοσοκομείο. Το αποτέλεσμα μιας λιπομεταφοράς είναι άμεσα ορατό. Το τελικό αποτέλεσμα θα το δει ο ασθενής σε περίπου 6 μήνες, διότι χρειάζονται κάποιες μέρες να απορροφηθεί το οίδημα από την επέμβαση και ένα μικρό ποσοστό του λίπους που μεταφέρουμε απορροφάται φυσιολογικά απο τον οργανισμό εντός του πρώτου 6μήνου απο την επέμβαση. Αυτός είναι ο λόγος που σχεδόν πάντα κάνουμε μια μικρή υπερδιόρθωση στο σημείο που μεταφέρουμε το λίπος, ούτως ώστε το τελικό αποτέλεσμα να αγγίζει την τελειότητα και σε σχήμα και σε μέγεθος.

Πριν και μετά

Προσφορές

Είπαν για εμάς

Εγγραφή στο newsletter