6980362590

Κοιλιοπλαστική

Ως κοιλιοπλαστική ορίζεται η αποκατάσταση της χαλάρωσης του δέρματος της κοιλιάς (κρεμάμενη κοιλιά). Αφαιρείται η περίσσια δέρματος της κοιλιάς με αποτέλεσμα η εμφάνιση της κοιλιάς να γίνει πολύ πιο ελκυστική.

Πληροφορίες Επέμβασης

Η προσπέλαση για την κοιλιοπλαστική γίνεται με μια τομή δίκην χαμόγελου στο υπογάστριο περίπου στο ύψος της καισαρικής τομής. Αν υπάρχει ήδη τομή καισαρικής γίνεται 1-2 χιλιοστά κάτωθεν αυτής. Ο στόχος είναι η τομή και το σημάδι να είναι κρυμμένα απο το εσώρουχο ή το μαγιό του/ της ασθενούς.

Συνδυαστικές επεμβάσεις:

– Λιποαναρρόφηση: Μπορεί να πραγματοποιηθεί στις πλάγιες κοιλιακές χώρες για διαμόρφωση του περιγράμματος του κάτω κορμού καθώς επίσης και στο επιγάστριο (στομάχι) για πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα.

– Συρραφή κοιλιακού τοιχώματος: Κατά τη διενέργεια της κοιλιοπλαστικής μπορεί να γίνει ειδική συρραφή των ορθών κοιλιακών κλείνοντας οποιοδήποτε χάσμα στο κοιλιακό τοίχωμα (που μπορεί να υπάρχει ιδίως μετά απο εγκυμοσύνες) δημιουργώντας εντυπωσιακή μέση γραμμή και κοιλιακούς (6 pac).

– Αποκατάσταση κήλης κοιλιακού τοιχώματος: Μπορεί να γίνει ταυτόχρονα με την κοιλιοπλαστική. Είτε αφορά ομφαλικήλη είτε κάποια άλλη κήλη μέσης ή παράμεσης γραμμής.

– Mummy Makeover: Ονομάζεται η ταυτόχρονη αποκατάσταση της χαλάρωσης της κοιλιάς και των μαστών μετά απο εγκυμοσύνες και θηλασμούς. Γίνεται δηλαδή στον ίδιο χειρουργικό χρόνο κοιλιοπλαστική με επέμβαση στους μαστούς (είτε μαστοπηξία είτε αυξητική μαστοπηξία είτε μειωτική μαστών).

Η διάρκεια μόνο της κοιλιοπλαστικής είναι περίπου 2 ώρες και αυτή μπορεί να αλλάξει αν εφαρμοστεί και κάποια απο τις συνδυαστικές επέμβασης. Η νάρκωση είναι γενική και η παραμονή στο Νοσοκομείο είναι 1 ημέρα.

Μετεγχειρητικές Οδηγίες

– Αποφυγή άρσης βάρους και σωματικής άσκησης για 1 μήνα.

– Εφαρμογή ειδικού κορσέ ή ζώνης για 1 μήνα.

– Χορήγηση προφυλακτικής αντιβιοτικής αγωγής και αναλγησίας για 1 εβδομάδα.

– Σε περίπτωση συνδυασμού με κάποια απο τις ανωτέρω επεμβάσεις χορήγηση αντιπηκτικής αγωγής για 5 ημέρες.

Πριν και μετά

Προσφορές

Είπαν για εμάς

Εγγραφή στο newsletter