6980362590

Μεταμόσχευση Μαλλιών

Ως μεταμόσχευση μαλλιών ορίζεται η μεταφορά τριχοθυλακίων από ένα σημείο του σώματος (δότρια περιοχή) που έχει συνήθως πλούσια τριχοφυΐα σε ένα άλλο σημείο του σώματος (λήπτρια περιοχή) που εμφανίζει αραίωση μέχρι και πλήρη απώλεια τριχών.

Τεχνική

Χρησιμοποιούνται δύο τεχνικές οι οποίες παγκοσμίως προσφέρουν τα καλύτερα αποτελέσματα με μηδαμινές παρενέργειες: η FUE (follicular unit excision) και η FUT (follicular unit tranplantation). 

Η FUE συνήθως αφορά μεταφορά μεμονωμένων τριχοθυλακίων με αυτόματο εξαγωγέα (μέθοδος “τρίχα – τρίχα”) συχνότερα από την ινιακή περιοχή του τριχωτού (δότρια περιοχή) στην περιοχή που υπάρχει αραίωση με τη χρήση συσκευής εμφύτευσης. Τα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης μεθόδου είναι τα εξαιρετικά αισθητικά αποτελέσματα και η απουσία ουλών. 

Η FUT (μέθοδος strip) αφορά την εκτομή μιας λωρίδας δέρματος από τη λήπτρια περιοχή (συνήθως ινιακή χώρα τριχωτού) και μικροσκοπικό διαχωρισμό σε τριχοθυλάκια διαφόρων τριχών και μεταφορά αυτών στη λήπτρια περιοχή. Τέλος γίνεται συρραφή της δότριας περιοχής. 

Και οι 2 μέθοδοι εφαρμόζονται σε συνθήκες πλήρως εξοπλισμένου ιατρείου με τοπική αναισθησία και χωρίς νοσηλεία σε νοσοκομείο. 

Διάρκεια Αποτελέσματος

Το αποτέλεσμα μιας μεταμόσχευσης μαλλιών αφορά κυρίως το ποσοστό πρόσληψης των τριχοθυλακίων. Το συγκεκριμένο ποσοστό στην κλινική μας ξεπερνά το 90%. Ως εκ τούτου το αποτέλεσμα έχει εγγύηση εφ’ όρου ζωής. Σε εκείνο που πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα είναι η προσπάθεια διατήρησης των υπαρχόντων μαλλιών με συντηρητικές μεθόδους για ακόμα καλύτερη διάρκεια του αποτελέσματος. 

Πριν και μετά

Προσφορές

Είπαν για εμάς

Εγγραφή στο newsletter