6980362590

Αυτόλογη Μεσοθεραπεία Προσώπου

Μεσοθεραπεία ονομάζεται η έγχυση υλικού στο μέσο του δέρματος, δηλαδή στο χόριο. Αυτόλογη μεσοθεραπεία είναι η μεσοθεραπεία χρησιμοποιώντας υλικό που προέρχεται από το ίδιο το αίμα του ασθενούς. Είναι ευρέως διαδεδομένη διαδικασία με εντυπωσιακά αποτελέσματα στην ποιότητα του δέρματος του προσώπου, του λαιμού και του ντεκολτέ. Στην ιατρική αισθητική χρησιμοποιείται επίσης για θεραπεία της τριχόπτωσης ως αυτόλογη μεσοθεραπεία μαλλιών.

Τεχνική

Λαμβάνουμε μια σύριγγα με αίμα του ασθενούς, ως απλή αιμοληψία. Εν συνεχεία τοποθετούμε το αίμα σε ειδικά φιαλίδια που περιέχουν αντιπηκτικό υγρό. Τοποθετούμε τα φιαλίδια σε μια φυγόκεντρο και κάνουμε διπλή φυγοκέντρηση καθορισμένου χρόνου. Από τη διαδικασία αυτή το αίμα διαχωρίζεται στα συστατικά του, δηλαδή σε ερυθρά αιμοσφαίρια, λευκά αιμοσφαίρια και πλάσμα. Απομονώνουμε εκείνο το τμήμα του πλάσματος που είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια και αυξητικούς παράγοντες. Τοποθετούμε εντός αυτού γλυκονικό ασβέστιο , που είναι ισχυρός ενεργοποιητής των αυξητικών παραγόντων και έτσι έχουμε έτοιμο το υγρό που θα χρησιμοποιήσουμε για τη μεσοθεραπεία.

Αφού καθαρίσουμε πολύ καλά το δέρμα με αντισηπτικό, τοποθετούμε σε αυτό αναισθητική κρέμα για να γίνει η θεραπεία εύκολα ανεκτή. Εν συνεχεία με μια σύριγγα με πολύ λεπτή βελόνα ενίουμε το υλικό της αυτόλογης μεσοθεραπείας στην ανώτερη στιβάδα του χορίου και δημιουργούμε έναν πομφό. Κάνουμε πομφούς σε όλη την περιοχή της θεραπείας ανά περίπου 10 mm μεταξύ τους. Στη συνέχεια τοποθετούμε αναπλαστική κρέμα για να υποχωρήσει ο ερεθισμός.
1. Σε νεότερες ηλικίες κάνουμε 3-4 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 20-30 ημέρες. Επαναλαμβάνουμε μετά από 1 χρόνο

2. Σε μεγαλύτερες ηλικίες οι βέλτιστες συνεδρίες είναι 4-6. Και καλό θα είναι να γίνει και μια θεραπεία συντήρησης μετά το πρώτο εξάμηνο. Επαναλαμβάνουμε μετά από 1 χρόνο

Αποτέλεσμα

Λίγες μέρες μετά ην αυτόλογη μεσοθεραπεία το δέρμα εμφανίζεται ενυδατωμένο , λαμπερό και σφριγηλό. Αν εφαρμοστεί το ανωτέρω πρωτόκολλο , στο δέρμα έχει επέλθει σημαντική σύσφιξη και ανανέωση , αφού έχει δημιουργηθεί ικανή ποσότητα ή κολλαγόνου και ελαστίνης. Βοηθά στις περιοχές με λεπτή ρυτίδωση καθώς και στην υφή της επιδερμίδας. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά, γι’ αυτό κάνουν την αυτόλογη μεσοθεραπεία ως μια από τις πιο δημοφιλείς θεραπείες ιατρικής αισθητικής.

Πριν και μετά

Προσφορές

Είπαν για εμάς

Εγγραφή στο newsletter